Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

По проект облагородиха и обезопасиха зоната около музея Къкринско ханче

Ðо пÑÐ¾ÐµÐºÑ Ð¾Ð±Ð»Ð°Ð³Ð¾ÑодиÑа и обезопаÑиÑа зонаÑа около мÑÐ·ÐµÑ ÐÑкÑинÑко ÑанÑе

"Музеят е не само паметник на културата и ценен исторически обект - той е сърцето и душата на нашето село, културен и социален център на населеното място.“ Така жителите на село Къкрина, община Ловеч, мотивират своята инициатива за освежаване на центъра на селището. Проектът се нарича „За Апостола - проект за облагородяване и обезопасяване на зоната около музей „Къкринско ханче“ и резултатът от него вече е налице. Стойността на проекта е за 939 лева.

Той е един от договорите за финансиране на граждански инициативи от Сдружение „Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации“. Спечелилите бенефициенти са шест на брой, това са още екопътека „Змеева чешма“, с. Лешница; „На раздумка и кафе в центъра на с. Радювене, община Ловеч“, „Градинката - красивото лице на с. Брестово“, „Да облагородим спортния терен в Умаревци“, и „За село Горан и хората“.

Всеки един от проектите е на стойност до 970,00 лева със срок на изпълнение 30.10.2021 г.

В Къкрина е създаден по-привлекателен облик на възловото място, с приветлив и цветен вид на съществуващата структура. Повишава се и нивото на пътна безопасност за посетители и жители на селото. За целта са поставени масивни саксии за засаждане на растения, които да изпълняват двойна функция: ограничителни колчета за автомобилите и приветливи цветни оазиси за радост на посетители и жители на Къкрина. Засадени са обилно цъфтящи медоносни растения. Поставени са 10 масивни саксии/кашпи по продължението на тротоарите на музея. Засадени са слънцелюбиви растения, като всяка саксия е с еднороден облик, за да се постигне атрактивно оформление на зоната. Почистването и поставяне на контейнерите, вкл. метене, отстраняване на бурени и други отпадъци,  е станало през август т.г.

Забележка: Комбинираните снимки показват състоянието преди и сега.

Община Ловеч, пресцентър

26.10.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия