Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Подписано е споразумение за сътрудничество между Кепез, Турция, и Ловеч

ÐодпиÑано е ÑпоÑазÑмение за ÑÑÑÑÑдниÑеÑÑво Ð¼ÐµÐ¶Ð´Ñ  Ðепез, ТÑÑÑиÑ, и ÐовеÑ

Споразумение за сътрудничество и установяване на приятелски взаимоотношения между Община Кепез (Kepez), Чанаккале, Република Турция, и Община Ловеч, бе подписано на 10 май 2023 г. от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Това стана по време на посещението на седемчленна делегация от турския град, водена от Мехмет Яваш, управител на обществените услуги. Делегацията е в Ловеч по покана на кмета и във връзка с Празника на града 11 май.

Гостите пристигнаха с документ, подписан от Бирол Арслан, кмет на Община Кепез, който поради предстоящи избори на 14 май не може да пътува. След като споразумението бе комплектувано с всички необходими подписи, двете страни си го размениха.

Последва опознавателен разговор, в който от българска страна участва цялото ръководство на община, включително председателят на Общинския съвет Петър Цолов. Оказа се, че и в двете общини сред основните задачи са екологията и преработката на отпадъци.

В декларацията се сочат принципите на  сътрудничество - равенство, взаимност, толерантност и взаимно уважение и достойнство. Сътрудничеството цели да допринесе за развитието на двустранните отношения в икономиката, социалните дейности, образованието, културата, туризма.  Двете общини са готови да подкрепят и насърчават дейностите, предвидени в отделните програми. Проектите, които ще бъдат представени в тези програми, ще се подпомагат в рамките на финансовите възможности на общините.

Споразумението се сключва се за неопределен срок, като всяка страна има право да го отмени, ако е недоволна от неговото изпълнение, като уведоми писмено другата страна.

Сайтът на Кепез

https://www.kepez.bel.tr/kurumsal/belediye-tarihcesi/

 

 

Община Ловеч, пресцентър

10.05.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч