Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Показването на „Звярът е още жив” на 20 март в Ловеч ще бъде с дискусия

ÐоказванеÑо на âÐвÑÑÑÑ Ðµ оÑе Ð¶Ð¸Ð²â  Ð½Ð° 20 маÑÑ Ð² ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñе бÑде Ñ Ð´Ð¸ÑкÑÑиÑ

Показването на филма „Звярът е още жив”  в Ловеч на 20 март ще се случи по особен начин – това е не само прожекция, а и дискусия по важни теми относно нашето минало, провокирани от филма. Авторите на филма Мина Милева и Весела Казакова имат опит, събран от досегашните прожекции и проведените дискусии. Прожекцията се организира от Община Ловеч от 18 часа в малката зала на театъра, входът е свободен. Събитието е в седмицата, която завършва с шествието до лагера „Слънчев бряг“ на 24 март.

„Звярът е още жив“ беше представен лично от авторите Мина Милева и Весела Казакова на специалната прожекция на филма в Европейския парламент в Брюксел по инициатива на евродепутата Светослав Малинов. Прожекцията се проведе на 5 декември  2017 г. Дискусията продължи дълго, тя може да бъде видяна на youtube канала на Активист38.

Документалният филм „Звярът е още жив“ e вдъхновен от лична история. Весела Казакова и Руси Чанев са главни действащи лица в мистичен диалог между внучка и дядо, взел участие в първото и най-масово антикомунистическо движение в Европа, наречено „Горяни“, за което все още малко се знае в България и по света. „Звярът е още жив“ e филм за престъпленията на комунизма от близкото минало на България и за актуалното влияние на левите движения в света. Филмът е с необичайна форма, обединяваща документално и игрално кино със смела живописна анимация, който нe оставя никого безразличен!

Авторите, известни с предизвикалия скандал във филмовите среди „Чичо Тони, Тримата Глупаци и ДС“, заявиха за пореден път своята позиция, че престъпленията на комунизма трябва да бъдат изучавани. След премиерата си филмът влезе в киносалоните, а след излъчването си по БНТ през м. май 2017г. предизвика скандални реакции и емоции. Социалните мрежи се разгoрещиха от дебати и мнения на развълнувани зрители. „Звярът“ бе селектиран в престижни международни фестивали, сред които тези в Сараево, Варшава, Гьотеборг и най-големия фестивал за документално кино в света - IDFA, Амстердам. Филмът продължава успешно световния си фестивален път като спечели вече няколко награди за най-добър документален филм.

Виж трейлър https://www.youtube.com/watch?v=X61PpPznCt8

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч