Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Посланикът на Република Сърбия благодари на кмета на Ловеч за оказана помощ на сръбски деца

ÐоÑланикÑÑ Ð½Ð° РепÑблика СÑÑÐ±Ð¸Ñ Ð±Ð»Ð°Ð³Ð¾Ð´Ð°Ñи на кмеÑа на ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð° оказана Ð¿Ð¾Ð¼Ð¾Ñ Ð½Ð° ÑÑÑбÑки деÑа

Благодаря Ви за помощта, която оказахте в нощта на 15 срещу 16 юни т.г на децата на Сърбия - това се казва в благодарствено писмо на посланика на Република Сърбия в Република България  Владимир Чургус до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Посланикът на съседната страна припомня, че в тази нощ младите футболисти останаха на пътя между Велико Търново и София близо до село Малиново поради сериозна повреда на автобуса, с който пътуват.

„Тогава Вие показахте голям хуманизъм и родителска грижа, с което доказахте, че сте приятел, на когото може да се разчита. Оценяваме високо Вашата посветеност към работата, която вършите, както и готовността да се поставите на разположение на гражданите по всяко време на денонощието, затова приемете най-дълбокото ми уважение“, се казва в писмото.

Инцидентът станал през нощта с деца от три футболни отбора – два от Белград  („Кампионе 2017“ и „Акасанте“) и един от град Смедерево – „Петлетата“. На мястото на инцидента през нощта веднага пристигнаха представители на Община Ловеч заедно с кмета, екипи на полицията и на БЧК. Създадена беше организация за престоя и безопасността на децата, доставени бяха закуски и вода за часовете, докато дойде резервен автобус. В знак на благодарност и за спомен още тогава децата подариха на Корнелия Маринова флагче на единия отбор.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч