Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Поздравителен адрес от Корнелия Маринова - Кмет на Община Ловеч, по случай Световния ден на социалната работа

ÐоздÑавиÑелен адÑÐµÑ Ð¾Ñ  ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова - ÐÐ¼ÐµÑ Ð½Ð° ÐбÑина ÐовеÑ, по ÑлÑÑай СвеÑÐ¾Ð²Ð½Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ½ на ÑоÑиалнаÑа ÑабоÑа

Днес, 21 март 2023 г.,  отбелязваме Световния ден на социалната работа. Той се чества винаги третия вторник на месец март и има за цел да подчертае постиженията на социалната работа, да повиши видимостта на социалните услуги за бъдещо обществено развитие, да защити социалната справедливост и правата на човека, като социалните работници в целия свят празнуват и популяризират приноса на професията към отделни лица, семейства и общности.

Мотото, което обединява празника, тази година е „Зачитане на многообразието посредством взаимни обществени дейности“. Световният ден на социалната работа се чества от 2007 година по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на обществото.

Скъпи социални работници,

макар и тежки, в последните години успяхме да разкрием много нови социални услуги, в които ежедневно се полага грижа и подкрепа за нуждаещите се от помощ хора. Предоставяните в тях услуги са на високо професионално ниво благодарение на Вашите усилия и компетентност.

Затова днес Ви благодаря, от свое име и от името на всички наши съграждани, на които помагате в делник и празник! Пожелавам Ви да бъдете здрави и да продължавате със същия неизчерпаем хъс и устрем да дарявате с грижи, подкрепа и усмивки всички, които са в нужда!

Честит празник!

Корнелия Маринова,

Кмет на Община Ловеч

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч