Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Поздравления за „Църква за вълци“ прозвучаха снощи на премиерата в Драматичен театър - Ловеч

ÐоздÑÐ°Ð²Ð»ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð·Ð° âЦÑÑква за вÑлÑиâ пÑозвÑÑаÑа ÑноÑи на пÑемиеÑаÑа в ÐÑамаÑиÑен ÑеаÑÑÑ - ÐовеÑ

Поздравления за новата постановка „Църква за вълци“ прозвучаха снощи на премиерата в Драматичен театър - Ловеч. „Вие имате привилегията, но и трудната задача -  да вдъхвате живот на героите от нашата и световната драматургия. Почитателите на театралното изкуство винаги са изпитвали респект и любопитство към най-новата ни драматургия, каквато е пиесата на Петър Анастасов“, се казва в поздравителния адрес на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.  

Текстът бе прочетен от директора на театъра актьорът Цвятко Стоилов, който е и режисьор на спектакъла. Община Ловеч подари на състава и кошница с разкошни цветя.

По-късно авторът Петър Анастасов поздрави актьорите за силната игра. Той припомни мисълта на немския писател Томас Ман, че „истинският  театър има силата да прави от тълпата народ“. Мисля, че тази вечер присъствахме на такъв театър, обобщи драматургът. Авторът даде много висока оценка на ловешката трупа, като я нареди на едно от първите места в страната. Петър Анастасов, който пристигна в Ловеч заедно със съпругата си, е написал пиесата „Църква за вълци“ през 1996-1997 г. и е играна в Народния театър. По-късно по нея бе заснет и едноименния телевизионен сериал.

В ловешката постановка играят актьорите Слава Георгиева, Силвия Чобанова, Богомила Николова, Нина Суванджиева, Златина Никифорова, Явор Костов, Софроний Рацов, Ленко Гурков, Петър Стойчев и Цвятко Стоилов. Сценографите и костюмите на „Църква за вълци“ са на Надя Ковачовска. Следващото представление, което също е премиера, е на 29 септември, четвъртък, от 19 часа.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия