Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Православното начално училище в Ловеч откри тържествено новата учебна година

ÐÑавоÑлавноÑо  наÑално ÑÑилиÑе в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¾ÑкÑи ÑÑÑжеÑÑвено новаÑа ÑÑебна година

 

Православното  начално училище „Св. Седмочисленици“ в Ловеч откри тържествено новата учебна година, която е пета поредна от основаването му. Тържеството събра в двора на училището кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, Ловчанският митрополит Гавриил,  заместник -кметът Венцислав Христов,Нели Читинова, заместник- областен управител, комисар Петър Петров, директор на РДПБЗН Ловеч, Светла Христова- старши експерт в РУО. Гост беше и арх. Пламен Мирянов, основател на единственото християнско радио в София „Зорана“. Той подари на училището дървено пано с цитат от библията.

В своето обръщение кметът Корнелия Маринова каза: „Възпитанието в нравствени ценности на децата трябва да става от подготвени хора, както е тука. Спомням си как преди пет години открихме това училище. Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил с толкова любов радееше за това. Ние също помагахме. Но човекът, който каза „Да, ще го правим“, е тогавашният министър на просветата Красимир Вълчев, който днес беше на тържеството в Езиковата гимназия, но трябваше да замине за град Елена. Радвам се, че това дело продължава успешно.“

В православното  начално училище „Св. Седмочисленици“ днес имаше девет първолаци и общо 48 ученици до четвърти клас, съобщи директорът на училището Иванка Хинкова.

Община Ловеч, пресцентър

15.09.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител