Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Празникът на баклавата в Малиново събра 27 майстори

ÐÑазникÑÑ Ð½Ð° баклаваÑа в Ðалиново ÑÑбÑа 27 майÑÑоÑи

Празникът на баклавата в село Малиново, община Ловеч, който се проведе в събота,  събра 27 майстори на сладкия десерт. Представители имаше не само от Малиново, но и от селата Петко Славейково, Галата, Ряховците  и Горско Сливово. Журито,  което оценяваше деликатесите,  беше в състав инж. Маргарита Караджова, инж. Диана Дочева и Цветослава Атанасова. Тяхната задача беше да дегустират всички баклави и да определят коя е най-сладката от тях.  В крайна сметка първа място спечели баклавата на Фахрие Велиева. Присъдени бяха две втори награди – на Зюлейха Кара и Сехер Ахмедова, както и две трети награди – Сабие Моллахасанова и Шукрие Караджова
За най- красива баклава бе отличена Айше Моллова, а най-младият майстор е Гюлджан Мехмедова. Най- много баклави досега е направила  Атидже Фейзиева. Имаше и една мъжка награда – за депутата Джейхан Ибрямов, който също се отчете с десерт.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше специален гост на празника. В словото си тя изтъкна, че жителите на Малиново носят усмивката и топлотата, която е нужна на всички хора. Тя припомни как преди четири години, когато е била депутат, тук са я посрещнали с шише вода и думите, че това е най-големият проблем на Малиново. Сега въпросът е решен на 100 процента. 
„А тази хубава традиция с празника на баклавата нека  да пребъде през годините, да надживее нас и нашите наследници”, добави още Маринова.
Сред официалните гости на празника бяха и депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, зам.- кметът на Ловеч инж. Ивелина Радевска,  общински съветници от Ловеч и др.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч