Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Предупредителен жълт код е издаден за област Ловеч за 6 юли

ÐÑедÑпÑедиÑелен жÑÐ»Ñ ÐºÐ¾Ð´ е издаден за облаÑÑ ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð° 6 Ñли

Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури е издаден за област Ловеч за 6 юли 2022 г., сряда, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът се отнася за още 12 области на страната.

Опасността е посочена в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

В тези 13 области на страната утре ще има условия за локални интензивни валежи, с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични бури и градушки.

От юли НИМХ започна да издава предупреждения за опасни метеорологични явления с по-висока разделителна способност - по общини. Връзката към тази информация се намира под картата, в сайта на НИМХ, с предупреждения по европейската система "Метеоаларм" по области. Виж тук.

http://weather.bg/obshtini/indexS.php?z=u

"Ще се радваме да споделите с нас мнения, предложения или друга информация по темата. Системата е в първата си версия, минала е тестов режим, но предстои да бъде допълвана и подобрявана. Предстоят поредица от обстановки, в които ще проследим очакваните екстремни метеорологични явления", поясняват метеоролозите от НИМХ.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия