Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

При голям зрителски успех премина концертът на ФФ "Елит" в Ловеч

ÐÑи голÑм зÑиÑелÑки ÑÑÐ¿ÐµÑ Ð¿Ñемина конÑеÑÑÑÑ Ð½Ð° ФФ "ÐлиÑ" в ÐовеÑ

При голям зрителски успех премина  юбилейният концерт, наречен “20+ традиция, емоция, отдаденост”, изнесен  от Фолклорна формация "Елит" към НЧ "Зорница - 2010- Нено Щригарски" - Ловеч.  Това стана на 26 юни вечерта в Драматичния театър. Зрителите имаха възможност да съпреживеят сцени от нашето фолклорно богатство, въплътено в звуци, костюми и хореография.

Формацията „Елит“ бе поздравена от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която изгледа целия спектакъл. Читалището получи и картина като дар от общината - "Тишина 1" от художника Миню Бонев.

В специалния поздравителен адрес, който бе прочетен от сцената, се сочи:

„За репертоара на ансамбъла е характерно представянето на танци и песни от всички етнографски области на Родината – Северна България, Тракия, Добруджа, Пирин и Шоплука. Благодарение на подобни изяви Ловеч има славата на град с мощна култура, която  привлича публиката и пълни площади и зали. С благодарност за вложения труд и талант, ние Ви желаем нови успехи и много публика!“

Миналата година формацията навърши 20 години от основаването си, но поради пандемията не успяха да отбележат датата. Формацията е създадена на 25 септември 2000 г. от 15 танцьори, които през годините са станали над 200. В юбилейния концерт участваха и бивши танцьори. Част от тях бяха  на сцената,  други бяха сред публиката.

На 28 юни /понеделник/ ще бъде изнесен юбилейният концерт на детските състави на формацията. Той ще стане в залата на Кооперативния пазар, където репетират, при свободен вход.

Община Ловеч, пресцентър

28.06.2021 г.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч