Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

При подчертан интерес в Ловеч започна безплатното обучение на Софтуерния университет

ÐÑи подÑеÑÑан инÑеÑÐµÑ Ð² ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð°Ð¿Ð¾Ñна безплаÑноÑо обÑÑение на СоÑÑÑеÑÐ½Ð¸Ñ ÑнивеÑÑиÑеÑ

При подчертан интерес в Ловеч започна безплатното обучение на Софтуерния университет (https://softuni.bg/), като първата среща бе в събота, 7 октомври, в залата на Общинския съвет -Ловеч. Желаещите да се обучават  бяха 32 души, лектор беше Калоян Маринов от екипа на Софтуерния университет.

Чрез този проект се дава шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до тайните на програмирането. Курсистите усвояват основните теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и много други неща. Курсът е подходящ за абсолютно начинаещи, без никакъв технически опит и е отворен за хора от всички възрасти. Желаещите имат възможност да за запишат в една от двете форми на обучение - присъствена и онлайн.

На практика това е крачка към решаването на проблеми като младежката безработица, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.

Курсът продължава два месеца, обучението е всяка събота. Мястото за провеждане на занятията е сградата на Община Ловеч, курсът е с подкрепата на Община Ловеч.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч