Общинска администрация Ловеч / Република България
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Проф. д-р Никола Владов благодари за поздравленията за рождения му ден и поздравява всички жители на Ловеч

Ловеч е завинаги запечатан в сърцето ми – това пожела по телефона да се предаде на жителите почетният гражданин на града проф. д-р Никола Владов (59 г.). Той благодари на ръководството на Община Ловеч за поздравленията, които е получил за рождения си ден на 19 октомври т.г. Искам чрез Вас да поздравя всички жители на любимия ми град и да им пожелая здраве и благоденствие, каза още д-р Владов.  

Припомняме, че неговият баща д-р Никола Владов (двамата са с едно и също име) дълги години е работил в ловешката болница и е оставил много добри спомени в редица поколения.

Днес проф. д-р Никола Николов Владов е известен български лекар, специалист по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, ръководител на Клиниката по чернодробна хирургия към Военномедицинската академия. Роден е на 19 октомври 1960 г. в Ловеч, почетен гражданин на родния си град от 29 март 2017 г.  Мотивите са за „огромния му принос в постигнатите съпоставими с европейско ниво постижения в чернодробните трансплантации, за високия му човешки и професионален морал в дейността на българското здравеопазване“.