Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Профилактични прегледи за остеопороза и други заболявания ще има в Ловеч на 2 октомври

  На 02.10.2020 г. в гр. Ловеч по Програма „Здраве за всички” ще се проведат профилактични прегледи и скринингови изследвания за остеопороза, профилактика на рак на гърдата, образна диагностика на щитовидна жлеза и ехографска диагностика на коремни органи.

 Диагностиката и консултантската дейност ще се извърши от д-р Любомир Дамянов - от „Медицински център за човешка репродукция" ООД - София и председател на Асоциация на българските акушер-гинеколози в България.

      Информираме гражданите на гр. Ловеч, че на 02.10.2020 г. от 13.30 часа до 17.00 часа в Център за социална рехабилитация и интеграция, с адрес: гр. Ловеч, кв. „Вароша“, бл. „Вароша“, I-ви етаж - на гърба на Административната сграда на Домашен социален патронаж ще се проведат следните изследвания:

За жени:

  • Компютърно изследване на костна плътност за заболяването  остеопороза – цена 10.00 лв.;
  • Ехографско изследване на гърдите за рак на млечната жлеза- с подробен протокол от изследването и снимка - цена 10.00 лв.

За мъже и жени:

  • Ехографско изследване на щитовидна жлеза на цена 10.00 лв.;
  • Подробно ехографско изследване на коремните органи – черен дроб, жлъчен мехур, далак, панкреас, бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза при мъжете и матка и яйчници при жените със снимка на цена от 20.00 лв.;
  • Ехографско изследване на стави – тазобедрена става, колянна става, глезенна става, раменна става, лакетна става и китка на цена 10.00 лв. на става.

Желаещите за профилактичните прегледи трябва да се запишат предварително на телефон: 068/688-230

 

Изследванията се правят с компютър Остеодензитометър - марка  Sunlight Omnisens7000S – изследва дълги кости на радиус, тибия и пръсти на ръце и крака – работи на ехографски принцип и е напълно безвреден.

Ехографът е марка Mindray с много висока разделителна  способност, който също е безвреден. С него се изследват и бременни жени.

Връзка към http://www.lovech.bg/bg/obshtinsko-radio-lovech
Връзка към http://www.lovech.bg/bg/natsionalna-programa-za-energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi
Връзка към http://www.solvit.government.bg
Връзка към https://www.eufunds.bg/index.php/bg/
Връзка към /bg/energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi