Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Проведе се традиционният събор в Радювене, празник имаше и в кв. „Гозница“ на Ловеч

ÐÑоведе Ñе ÑÑадиÑионниÑÑ ÑÑÐ±Ð¾Ñ Ð² РадÑвене, пÑазник имаÑе и в кв. âÐозниÑаâ на ÐовеÑ

Традиционният събор на Радювене, община Ловеч, събра на 6 септември 2022 г. много жители и гости на селището. Сред гостите беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, кметове на околните села, общински съветници, кандидати за депутати, бизнесмени. Съборът в Радювене  е широко известен, защото привлича със своята виталност и способност да събира близки и далечни хора.

Корнелия Маринова връчи на Игнат Игнев, кмет  на Радювене, поздравителен адрес и кошница с живи цветя, които да красят селото. „Ние, българите, успяваме само когато сме заедно“, каза в словото си кметът на Ловеч. Тя връчи грамоти на пет изявени ученици от селото, осигурени от местния активист Таня  Узунова.  Инициативата на семейство Узунови донесе и финансова помощ за отличниците.

Местните готвач-майстори приготвиха курбан от вкусна телешка яхния в седем казана за близо 400 души. Курбанът беше осветен от отец Кънчо Кабадийски. След това на поляната имаше много веселие и народни хора.

Припомняме, че по проект на ПУДООС през 2020 г. в Радювене бяха изградени две чешми с обособени зони за отдих и озеленяване. Проектът е за 10 хиляди лева. На следващата година бе  създаден кът за раздумка и кафе, той е по проект „По-близка Европа - отворена платформа за граждански инициативи“. Днес стана ясно, че е подарена още една беседка.

По-рано през деня имаше празник и в кв. „Гозница“ на Ловеч, на който присъстваха общинските съветници Росица Маринова и Ирина Митева. Те връчиха на организаторите  поздравление от името на Корнелия  Маринова за инициативата да се отдаде почит на дейците от Съединението. Специални поздрави имаше за малките рецитатори и за изпълнителите от „Гознишки квартет“.

Община Ловеч, пресцентър

06.09.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч