Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Радослав Хитов носителят на наградата „Екзарх Йосиф I“ 2024, той я предоставя на Езиковата и двама ученици

РадоÑлав ХиÑов ноÑиÑелÑÑ Ð½Ð° нагÑадаÑа âÐкзаÑÑ ÐоÑÐ¸Ñ Iâ 2024, Ñой Ñ Ð¿ÑедоÑÑÐ°Ð²Ñ Ð½Ð° ÐзиковаÑа и двама ÑÑениÑи

Дългогодишният директор на Езиковата гимназия в Ловеч Радослав Хитов е носителят на тазгодишната награда „Екзарх Йосиф I“. Изборът е направен от педагогическия състав единодушно като отношение и уважение към всичко, което той е сторил за училището, заяви директорът Иво Райнов.

„Наградата е за цялата училищна общност, заслужават я възпитаниците, учителите, родителите, общността, която ме подкрепяше в годините“, каза Хитов. Той обяви, че връща наградата в училището – една част сумата за създадения тази година център за исторически и литературни изследвания, друга за ученика, който ще получи най-висока оценка на матурата по история, и трета – за първенеца на випуска. „Докато съм жив, ще давам парична награда на първенеца, защото без учениците училището не може да съществува“, изтъкна Хитов. И призова: „Подкрепяйте Езиковата, тя няма да забрави вашата добрина!“.

Всички аплодираха Радослав Хитов, станали на крака. Той – по думите му - е получил правото да бъде възпитаник на Езиковата преди 53 години. 32 години е неин директор.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч