Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

С много настроение и музика откриха изложбата от пленера „Синя зона“

С много наÑÑÑоение и мÑзика оÑкÑиÑа изложбаÑа Ð¾Ñ Ð¿Ð»ÐµÐ½ÐµÑа âÐ¡Ð¸Ð½Ñ Ð·Ð¾Ð½Ð°â

С много настроение и музика на 5 юли вечерта в Ловеч бе открита изложбата  от „Национален пленер по живопис за художници с физически увреждания „Синя зона“  - 2018 г. Изложението представя общо 20 живописни платна, сътворени по време на пленера от десет художника.

„Радвам се, че тази красива постройка, каквато е Старата градска баня, от днес има една нова функция като изложбена зала. Повечето от участници в тазгодишния пленер са стари познати, но има и нови като Цвета Апостолова“, каза по време на откриването ловешкият художник и организатор Тихомир Витков. Останалите участници, освен споменатите двама, са Жоржета Тодорова, Никола Русев,  Петкан Наков, Паола Стоева, Васко Василев, Миню Бонев, Иван Велчев – Йово и Цвета Апостолова. Всеки един от тях е рисувал по главната тема - уникалната Старата градска баня „Дели Хамам“,  което днес е музей на водата.

На събитието присъстваха д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм" в Община Ловеч, директорът на Художествената галерия Валентин Узунов и много други ценители на изкуството.

По време на изложбата се състоя дебютът на ново камерно трио за класическа и съвременна музика към НЧ „Наука 1870“ в състав Димитринка Дренска (акордеон), Теодора Николова (пиано) и Михаил Гущераклиев (кларинет).

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч