Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Съборът „Девет песни от извора“ ще е на 6 септември в Тепава

СÑбоÑÑÑ âÐÐµÐ²ÐµÑ Ð¿ÐµÑни Ð¾Ñ Ð¸Ð·Ð²Ð¾Ñаâ Ñе е на 6 ÑепÑемвÑи в Тепава

За единадесети пореден път на 6 септември 2018 г. ще се проведе традиционният събор „Девет песни от извора“. Тази година мястото за песни и веселие е на открито в центъра на с.Тепава, община Ловеч, началото е от 9.30 часа.

Това обяви днес на пресконференция зам.-кметът Даниел Колев.
Целта на събора е да запази и популяризира изворния фолклор, да затвърди ролята на традициите за сплотяването на местната общност, да обогати познанията на местите хора и гостите на района за българското фолклорно богатство, както и да подкрепи същността на читалищата като местни културни центрове.
За участие във фестивала се допускат индивидуални изпълнения на народни песни и инструменталисти, смесени групи за народни и/или стари градски  песни, дуети и авторски изпълнения и обработен фолклор, както и танцови състави. Всеки творчески колектив се представя с до две концертни изпълнения - песни и/или обичаи от местно, автентично за региона изпълнение. Не се допускат изпълнения на химни и поп фолк изпълнения. Съборът няма възрастови ограничения и конкурсен характер. Пътните и дневните са за сметка на участниците. На всички участници ще бъде връчена грамота за участие от сдружение „Деветашко плато” и един приз за комплексно представяне на читалище, както и награда на кмета на Община Ловеч и на кметския наместник  на с.Тепава.
Съпътстваща програма по време на събора включва павилиони за храна и напитки, възможност за предлагане на ръчно изработени сувенири от естествени материали, пчелен мед, билки, плодове и зеленчуци и други местни продукти. Ще бъде организирана и кулинарна изложба на храни, типични за района на Деветашкото плато.
Всички участници ще получат грамота.
Желаещите да участват в събора–надпяване трябва да изпратят заявка по образец до 31.08.2018 г.  на електронна поща: tepava.lovech@abv.bg  За въпроси  по организацията – тел. 0888871824 -  Стефан Нейков, кметски наместник с.Тепава
Съборът се организира от сдружение ,,Деветашко плато” с подкрепата на Община Ловеч и фондация „Америка за България”.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч