Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Съобщение на пресслужба Сливен: В социалния дом на "Качулка" беше открита обновена зала за социални дейности

СÑобÑение на пÑеÑÑлÑжба Сливен: Ð ÑоÑÐ¸Ð°Ð»Ð½Ð¸Ñ Ð´Ð¾Ð¼ на "ÐаÑÑлка" беÑе оÑкÑиÑа обновена зала за ÑоÑиални дейноÑÑи

С концертна програма, подготвена от потребителите на социалната услуга в Дом за възрастни хора с умствена изостаналост (мъже и жени) /ДВУИ/ селище "Качулка"– Сливен, тържествено беше открита обновена зрителна зала в Дома.

На тържеството присъстваха заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова, председателят на Ротари клуб в Сливен Христо Трънчев и членове на клуба, подпомогнали ремонта.

Лентата на новата придобивка прерязаха Пепа Чиликова и Ангел Ангелов, предишният председател на ротарианци и инициатор за събирането на средства за подмяна на дограмата и строителните дейности в залата.

Чиликова благодари на Ротари клуб и на дарителите, за това че направиха възможно, заедно с община Сливен, да се изпълни този проект.

„ Благодаря на всички, които тук ежедневно полагат усилия нашите потребители да се чувстват по-добре, да имат равностоен живот с всички наши съграждани, защото всички ваши усилия, оставащи невидими, аз зная на каква цена са. На потребителите пожелавам вълнуващи мигове в тази зала“, посочи Чиликова.

„Това беше една порутена бивша зала за събрания, в която инвестирахме собствени средства и подпомогнати от дарители, и община Сливен придоби този вид. Тя е за хората, които не могат да посещават външни мероприятия, които са на инвалидни колички, не могат да излязат извън институцията, а искат да бъдат включени във всички социални мероприятия, каза директорът на ДВУИ Злати Стоянов.

Завесите на импровизираната сцена са дарени от Едоардо Миролио, приятели от Зимния дворец в София са предоставили столове за зрителната зала. Ремонтът е извършен за два месеца от работещите в Дома.

Капацитетът на ДВУИ е 240 души, за тях се грижат 130 човека. Съставени са 18 групи по трудотерапия, 13 за функционална терапия и 6 групи по интереси. „Предстои да се създаде и театрална трупа. Печелили сме награди в конкурси за хора с ментални увреждания в Шумен със скечове, песни, танци и стихотворения“, каза още Стоянов.

 

 

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч