Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Съставиха акт на възрастна гражданка, късала декоративни цветя на мост в Ловеч

СÑÑÑавиÑа Ð°ÐºÑ Ð½Ð° вÑзÑаÑÑна гÑажданка, кÑÑала декоÑаÑивни ÑвеÑÑ Ð½Ð° моÑÑ Ð² ÐовеÑ

Съставиха акт на възрастна гражданка, която е късала декоративните цветя на мост в Ловеч. Граждани са сигнализирали за нарушението  до общинския отдел „Контрол и сигурност“. Съобщили са, че в неделя, 29 юли 2018 г., към 12.30 часа,  възрастна жена скуби цветя от саксиите на Пешеходния мост в центъра на града и ги товари на количка. Мобилната група веднага се е задействала и е заловила нарушителя на моста срещу пл. „Екзарх Йосиф Първи“.

При последвалата проверка жената е скрила имената си и е обиждала служителите.  Наложило се е да се извикат униформени полицаи, които са установили, че нарушителят е с инициали П. Д. Д.  (92 г.) и живее в  ж.к.“Вароша“. След това служителите на „Контрол и сигурност“ са съставили акт за установяване на административно нарушение (АУАН). Глобата за унищожаване на зелени площи и цветни лехи е от 100 до 500 лева.

Това е трети случай на заловен унищожител на цветя на този мост. Другите две посегателства станаха през пролетта на 2016 г., когато други двама граждани беряха  от декоративните цветя.

Ръководството на Община Ловеч за пореден път  се обръща към гражданите да пазят обществените площи и съоръжения като свои собствени, за да можем всички да им се радваме. Към нарушителите незабавно ще се вземат съответните мерки.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч