Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Сдружение “Зелен” ще участва в предстоящия събор в архитектурен резерват Старо Стефаново

СдÑÑжение âÐеленâ Ñе ÑÑаÑÑва в пÑедÑÑоÑÑÐ¸Ñ ÑÑÐ±Ð¾Ñ Ð² аÑÑиÑекÑÑÑен ÑезеÑÐ²Ð°Ñ Ð¡ÑаÑо СÑеÑаново

Сдружение “Зелен” ще вземе участие в предстоящия събор в архитектурен резерват Старо Стефаново, община Ловеч, който ще се проведе на 23 септември 2023 г., събота. Седмица по-късно сдружението ще проведе обучителен курс, в който ще участват над 30 младежи от 10 държави. Това става ясно от писмо на сдружението до кмета на Община Ловеч, в което се  описва тяхната дейност.

Вече повече от година сдружението притежава имот в Старо Стефаново, като допринася за развитието на местната общност. Младежите подкрепят местните земеделски производители и са облагородили туристическата атракция водопадите.

Събитието „Перма сбор“ ще се проведе в Старо Стефаново от 30 септември  до 8 октомври 2023 г., става ясно от страницата във ФБ. Виж тук https://www.facebook.com/greenassn/

Курсът е съфинансиран по програма „Еразъм+“ и е базиран на принципите на природната терапия, инструменти на общността, внимателност, екология и психология, предоставящ на младежките работници солидна рамка за собственото им развитие и работата им с лица, изправени пред психологически предизвикателства.  Младежите са от България, Гърция, Унгария, Латвия, Холандия, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Испания, Турция.

Сдружението “Зелен” практикува методите на пермакултурата -  съвкупност от методи за устойчив дизайн на земята. Пермакултурата се основава на екологични и биологични принципи, като използва повтарящи се природни модели, за да максимизира ползите и да минимизира усилията. Целта ѝ е да създаде устойчиви, продуктивни системи, които задоволяват човешките нужди и хармонично интегрират хората и земята.

Сдружение „Зелен" е учредено в края на 2012 година от група приятели, свързани от любов към природата във всичките й аспекти. Основната цел е популяризирането на нестандартни решения за опазване на околната среда и създаване на възможности за развитие на младите хора в селските региони.

Община Ловеч, пресцентър

19.09.2023 г.

 

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч