Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова с национална награда на АБГР

СекÑеÑаÑÑÑ Ð½Ð° ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ðаниела Цанова Ñ Ð½Ð°Ñионална нагÑада на ÐÐÐР

С грамота и  статуетка  бе отличена Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч, по време на  конференцията „Интелигентните градове и общини – визия за бъдещето“ (30 -31 юли 2021 г., Правец). Конференцията се осъществи от фондация „Конрад Аденауер“ и Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) със съдействието на VIVACOM.

Събитието събра областни управители, заместник-областни управители, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, секретари на общини, общински съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията. По време на съпровождащата я церемония бяха раздадени Националните награди на АБГР.  Даниела Цанева получи отличията от Ергин Емин, изпълнителен директор на АБГР. Наградата е в категория „Секретар на Голяма община" на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата е признание за свършеното в Община Ловеч по въпросите на дигитализацията чрез спечелен проект „По-близка Европа – Отворена платформа за граждански инициативи“.

При награждаването Даниела Цанова каза:

„Работя от 1997 г. в Община Ловеч и имам много дипломи и сертификати за квалификации, но това е първата грамота, която получавам. Вълнувам се, защото за мен това е нещо много голямо. Това е награда за цялата администрация на община Ловеч. Благодаря, че сте забелязали нашия труд. Благодаря на първо място на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, тя ни даде свобода да мислим и да даваме предложения“.

В изнесените доклади по време на конференцията се сочи, че през последните години се забелязва постепенно сливане на урбанизацията и цифровата революция.  Това породи възникването на „интелигентните/умните градове“, като преход към цифрово управление на съвременните градове/общини.

Всеобщо е виждането, че 5G технологията е ключът към изграждането на интелигентните градове. Това, което  все още липсва за тяхното бързо развитие, е инфраструктурният „ключ“ за новите дигитални светове.

Община Ловеч, пресцентър

02.08.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж