Общинска администрация Ловеч / Република България
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Сериозен актив от награди натрупа ловешката вокална група „Чучулиги“

Със сериозен актив от награди, дипломи, благодарствени адреси, купа и медали се похвали ръководителят на ловешката вокална група „Чучулиги“ Тинка Симеонова. Само три години те са натрупали десетки отличия, главно от състезания и национални прегледи у нас и в чужбина, включително от фестивала  Mаgia Italiana в Италия и фестивала „Абанико“ на испанското посолство. 

Малките изпълнители са особено горди с участието си в Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”, който се провежда в памет на младата и талантлива певица Лора Николова.

През април съобщихме, че Станислав Филипов (6 г.) от ДГ „Снежанка“ в Ловеч се е представил успешно на 15-ия  международен фестивал в Свищов "Звездици за Лора" (5 -7 април 2019).  В конкурса е участвал самостоятелно с песните „Мой Ловеч“ на Камен Николов и народната песен „Мома Радомирка“. Трофеите му включват диплома за участие, медал за представяне и покана за фестивала  Mаgia Italiana в Римини, Италия.

През 2018 г. Станислав Филипов печели Трета награда – диплом и бронзов медал на Интернационален музикален фестивал „София Гранд Приз“.

Вокална група „Чучулиги“ е създадена през 2011 година при ОДК Ловеч. Характерно за групата е, че част от репертоара представя авторски песни на своята ръководителка.