Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Шествие с гърмежи и песни изпълни улица „Съединение” в Йоглав

ШеÑÑвие Ñ Ð³ÑÑмежи и пеÑни изпÑлни ÑлиÑа âСÑединениеâ в  Ðоглав

Шествие с гърмежи и песни изпълни улица „Съединение” в село Йоглав   в Деня на Съединението, съобщават от местното читалище. Начело на колоната бе Георги Линджов със саморъчно изработеното си черешово топче, заобиколен от много деца. 

Така започна  празникът на 6 септември в селото.  Самодейци и жители на селото, облечени в национални носии, с патриотични песни и развети знамена се придвижиха към площада пред кметството, където ги очакваха десетки зрители.

Кметът на село Йоглав Ирена Георгиева приветства всички за празника и прочете кратки исторически факти за това събитие. Фолклорна група „Югла” при НЧ „Пробуда 1926” изнесе празничен концерт от народни песни. Самодейците имаха двоен празник - предния ден, на 5 септември, те се завърнаха от Деветия събор на Деветашкото плато „Девет песни от извора” в с. Агатово с грамоти и със специална награда. Този път тя беше за Георги Линджов – трето място и бронзов медал в раздел индивидуални изпълнители. Тържеството продължи до късна вечер с кръшни български хора.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия