Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Силно начало на Люлякови музикални вечери 2024

Силно наÑало на ÐÑлÑкови мÑзикални веÑеÑи 2024

Люлякови музикални вечери 2024 започнаха със силно начало. Снощи в Драматичния театър Държавна опера – Русе, представи грандиозния концерт „Империята на мюзикъла“ с избрани арии от известни мюзикъли и ни върна в отминали епохи, по които често копнеем с умиление.

Довечера Държавна опера – Варна, ще покаже балета „Ромео и Жулиета“. Прочутият Шекспиров сюжет за двамата влюбени от Верона е превърнат в завладяващ танцов спектакъл, като са включени елементи от Шекспировата драма, непоказвани досега в балетни постановки.

Двете продукции ни завъртят в карнавала на живота и ни карат да се замислим променило ли се е нещо в човешкото съзнание и поведение днес и осъзнаваме ли истински закономерностите на модерната епоха.

Удовлетворение от направения избор на изпълнителите и спектаклите в програмата на тазгодишните Люлякови музикални вечери, когато всеки може да се докосне до големите и стойностни постижения в изпълнителското и авторското изкуство, изрази снощи на откриването кметът Страцимир Петков. Той пожела на зрителите много наслада и настроение в пролетните вечери, а на изпълнителите – успех на ловешка сцена.

Люлякови музикални вечери 2024 са съвместен проект на Община Ловеч и Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“.

Началото на люляковите празници в Ловеч се слага преди 90 години. Сетне те прерастват в Люлякова гостоприемна седмица и после в Люлякови музикални тържества. След дългогодишно прекъсване преди 10 години са възстановени, вече с името Люлякови музикални вечери и се превръщат в тържество на българското музикално творчество.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч