Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

„Сладкопойна чучулига“ в конкурс за възрожденски песни в Дряновския манастир

âСладкопойна ÑÑÑÑлигаâ в конкÑÑÑ Ð·Ð° вÑзÑожденÑки пеÑни в ÐÑÑновÑÐºÐ¸Ñ Ð¼Ð°Ð½Ð°ÑÑиÑ

Малките певци от формация „Сладкопойна чучулига“ с ръководител Тинка Симеонова взе участие днес, 14 май, в Първия младежки конкурс за изпълнение на възрожденски песни, който се провежда цял ден в Дряновския манастир.  Надпяването е част от юбилейната програма за 140 годишнината от Априлската епопея край манастира и е под патронажа на Цецка Цачева, председател на Народното събрание.

За да подкрепи ловешките деца за няколко часа на мястото на събитието бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя се срещна с децата, техния ръководител и родители им, както и със зам.-кмета на Община Дряново Деница Вачкова.

Формацията „Сладкопойна чучулига“ изпълни две песни. Това са „Приказка за доброто“ по текст и музика на Мария Василева, и „Песен за Кирил и Методий“ – авторска творба по текст и музика на Тинка Симеонова. В конкурса участват певци от цяла България, а нашият регион бе представен от певци и от Априлци. Конкурсът продължава и утре, 15 май, от 10 часа.

Днешната програма включваше още демонстрации на униформи и оръжия на клуб „Традиция“, а в останалите четири дни има научна конференция, фестивал “Жива история – Българска“, както и  молебен.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч