Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Служители на Община Ловеч задържаха нарушител, който изсипва перилен препарат във фонтан

СлÑжиÑели на ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð°Ð´ÑÑжаÑа наÑÑÑиÑел, койÑо изÑипва пеÑилен пÑепаÑÐ°Ñ Ð²Ñв ÑонÑан

Служители на отдел „Контрол и сигурност" към Община Ловеч задържаха на място нарушител на обществения ред, който изсипва перилен препарат във фонтана пред театъра. Това стана в 22.03 часа на 14 юни 2022 г., след като бдителен гражданин подал сигнал за вандализма. Заснет е и видеоклип с нарушението.

На място е пристигнал автопатрул на полицията. Извършителят И.И. (15 г.) е признал деянието си и показал къде е шишето с препарата. Отведен е в РУ на полицията, където е извикана майка му и след това е освободен. Днес с момчето ще бъдат проведени беседи заради поведението му.

Община Ловеч обръща внимание, че подобни вандалски актове чрез перилни препарати увреждат помпите на фонтана, а ремонтът е скъп. Днес се извършва почистване на фонтана.

Кметът Корнелия Маринова коментира поредната проява на вандализъм като израз на много нисък морал и липса на елементарно възпитание. „Направихме фонтаните за да радват гражданите и най-вече децата, а не да се хвърлят вътре препарати или камъни. Благодаря на гражданите, които са реагирали веднага и така стигнахме до нарушителя. Силно се надявам родителите и на останалите деца да обърнат специално внимание да пазим построеното – фонтани, пейки, дръвчета, детски площадки. Ние ще продължим да разхубавяваме нашия любим град, но трябва да спре този вандализъм“.

Бележка: Снимката е архивна.

Община Ловеч, пресцентър

15.06.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител