Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Служители съставиха разпореждане и акт на гражданин, изхвърлил строителни отпадъци край Радювене

СлÑжиÑели ÑÑÑÑавиÑа ÑазпоÑеждане и Ð°ÐºÑ Ð½Ð° гÑажданин, изÑвÑÑлил ÑÑÑоиÑелни оÑпадÑÑи кÑай РадÑвене

Служители установиха нарушител, който на 23.09. 2018 г. е изхвърлил строителни отпадъци край село Радювене, община Ловеч, като по този начин е образувал нерегламентирано сметище. Сигналът е подаден от бдителни граждани. Пристигналият полицейски екип установява, че това е жител на кв. „Гозница“, Ловеч, с инициали А. М. И. Съставено му е разпореждане по чл. 64 от ЗМВР и АУАН по наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата.

Община Ловеч за пореден път обръща внимание на гражданите да спазват приетите наредби, които определят реда и местата за изхвърляне на отпадъци. Същевременно служителите ще продължат да санкционират несъвестните жители, които с действията си създават нерегламентирани сметища.

Почистването на подобни сметища излиза твърде скъпо, уточниха от общинската администрация. Според отчет на служба КЕЧОР (Контрол, екология,чистота, обществен ред) само за периода  13 – 18 септември т.г. са премахнати три нерегламентирани сметища за обща сумата 12 155 лева. Сметищата са били съответно край Деветашката пещера (10 тона отпадъци),  край село Лисец (28 тона отпадъци) и край село Изворче  (143 тона отпадъци), или общо 181 тона отпадъци.

Бележка: Снимката е илюстративна.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител