Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Спортист на годината в Ловеч е каратистът Пламен Стоянов

„Спортист на годината 2018“ в Ловеч стана състезателят на СК „Киокушин“ Пламен Стоянов (16 г.) - национален шампион по карате за кадети и носител на бронзов медал от европейското първенство в Будапеща. С ежегодната персонална награда „Треньор на годината“ бе удостоен  Христо Кадийски от СК „Вароша“, треньор по джу-джицу.
Тържествената церемония по връчване на  ежегодните персонални награди на Община Ловеч се състоя на 09.01.2019 г. в камерната  зала на Ловчанско читалище „Наука“  с водещ Никола Колев.
Наградите връчиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанева и д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм".
В своето слово Корнелия Маринова съобщи новината, че през 2019 г. общината си е поставила за цел да ремонтира Градската спортна зала. „Възложен е вече проект за залата и прилежащите терени и ще бъда горда, ако успеем да осигурим и финансирането“, каза Маринова.
Всички победители получиха пластики, изработени от скулптора Спас Дочев, както и  статуетки и грамоти, осигурени от Община Ловеч. Спортист № 1 получи и картината „Крепоста Хисаря“ от Антония Ангелова, а треньор № 1 „Пейзаж“ от Иван Василев
Музикални изпълнения на пиано и участие на танцови двойки на Клуба по акробатичен рокендрол „Роксмайл“  внесоха художествен елемент във вечерта.
Връчени бяха и грамоти на четирима млади спортисти за постигнати високи резултати през 2018 г. Това са  Антони Въчев, Константин К. Василев, Мартин Ангелов и Преслав Станчев.
Идеалната десетка в обратен ред е следната:
10. Александър Иванов - Ралица Христова - акробатичен рокендрол
9. Константин Г. Василев – лека атлетика     
8. Виктория Пейкова – авиомоделизъм
7. Любомир Владимиров – борба
 6. Мая Недялкова  – лека атлетика
5. Радостин Василев - борба
4. Георги Гергов – лека атлетика
3.Виктор Симеонов – хандбал
2. Пламен Богданов – джу-джицу
1. Пламен Стоянов – карате.
Наградите за треньор на годината в обратен ред:
6.Юлиян Симеонов – хандбал
5. Димитър Магеранов – карате
4. Константин Василев – лека атлетика
3. Виктор Симеонов – хандбал
2. Хинко Илиев – борба
1. Христо Кадийски.
(Очаквайте повече подробности за наградените.)