Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Старата градска баня "Дели Хамам" с променено работно време за празниците

СÑаÑаÑа гÑадÑка Ð±Ð°Ð½Ñ "Ðели Хамам" Ñ Ð¿Ñоменено ÑабоÑно вÑеме за пÑазниÑиÑе

Във връзка с почивните дни около Съединението – Национален празник на Република България,  Старата градска баня "Дели Хамам" в Ловеч има променено работно време. На 05.09.2016г. (понеделник) обектът, който е Виртуален музей на водата,  ще е отворен за посещение от 10:00 ч. до 14:00ч. и от 15:00ч. до 19:00 ч.  На 6 септември, вторник,  също ще се посрещат гости.

Същевременно в периода от 7 - до 8.09.2016г. (сряда и четвъртък), сградата е затворена поради профилактика на техниката.

Припомняме, че обичайното работно време е от вторник до неделя включително - от 10.00 ч. до 19.00 ч. с почивка от 14.00 ч. до 15.00 ч. Почивен ден е понеделник.

Старата баня "Дели хамам" е изцяло реставрирана през 2014 г., като автентичният облик на банята е напълно запазен. Вътрешното й разпределение е сходно с това на всички сгради с подобно предназначение, строени по това време. На практика това е единственият в Европа виртуален музей на водата. Под специално стъкло в оригинален вид е възстановена отоплителната система „хипокауст“, а благодарение на интерпретативните програми и мултимедийни ефекти посетителите наблюдават и научават много интересни „водни“ събития и факти.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч