Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Старите традиции намират място в комплекс „Язовир Крапец“ в Община Ловеч

СÑаÑиÑе ÑÑадиÑии намиÑÐ°Ñ Ð¼ÑÑÑо в ÐºÐ¾Ð¼Ð¿Ð»ÐµÐºÑ âÐ¯Ð·Ð¾Ð²Ð¸Ñ ÐÑапеÑâ  Ð² ÐбÑина ÐовеÑ

Старите традиции намират заслужено място и в сравнително новите места за отдих в Община  Ловеч. През последните пет години стопаните на комплекс „Язовир Крапец“ полагат неуморни  усилия в тази посока. Например на  06.01.2022 г. бе почетен християнският празник Богоявление (Йордановден), като седем смелчаци се пробваха да извадят кръста от студените води на язовир „Крапец“. Ритуалът се водеше от отец Петър от близкото село Малиново, община Ловеч.

Първи до кръста стигна  Пламен Недялков (36 г.),  бивш боксов талант на БК “Габрово 91“. Той  живее със семейството си в Габрово, отговаря за един от местните клубове по бокс и участва в ритуала по потапяне и изваждане на Богоявленския кръст за първи път, а опитът му се увенча с успех. „Пожелавам на всички българи да бъдат живи и здрави, да помагат на близките, роднините и приятелите си. Да обичат и уважават семействата си“, заяви смелчагата,  цитиран от gabrovonews.bg. През 2014 година той  за последно стъпи на републиканския боксов връх и  стана абсолютният №1 при най-тежките, в категория +91 килограма, на Държавното лично-отборно първенство.

Комплексът на брега на язовира, който е №1 в Община Ловеч за рибарите, предлага условия за целогодишен отдих. Той е на 19 км от Ловеч, между Плевен, Търново и Габрово, и предлага забавления за всички възрасти. Повече виж ТУК

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия