Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Стажанти от Франция посетиха Община Ловеч и се срещнаха с кмета

СÑажанÑи Ð¾Ñ Ð¤ÑанÑÐ¸Ñ Ð¿Ð¾ÑеÑиÑа  ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¸ Ñе ÑÑеÑнаÑа Ñ ÐºÐ¼ÐµÑа

Стажанти от Франция, които са на посещение в Ловеч, имаха среща на 14 март 2023 г. с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Това е група от 16 ученици и двама ръководители от училище „Кампос Орион“ в Еврон, на 30 км от град Лавал, който е побратимен град с Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова, заместник-кметът Венцислав Христов и Валерия Баръмова, началник отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт", се запознаха впечатленията на гостите от Ловеч. След приятелския разговор те се снимаха за спомен пред Община Ловеч.

Гостите пребивават в Ловеч в периода от 26 февруари до 23 март. През това време те стажуват на различни места. Осем младежи са в четири лаборатории на наши фирми, другите са в четири детски градини и три ясли. Те са на възраст от 17 до 20 години. Децата се похвалиха колко са напреднали в овладяването на професията, някои дори замествали титулярите при необходимост.

Французите са се запознали с главните културни забележителности в Ловеч, като имат отлични впечатления. Посетили са още  Крушунските водопади, Деветашката пещера, Велико Търново и други близки градове. Всички получиха протоколни подаръци – рекламни материали за Ловеч.

Гостите бяха придружени  от Патрик Мусе от асоциация „Доверие“ , верен приятел на Община Ловеч, и неговата съпруга Клодин. Както е известно, асоциацията от години  работи за популяризиране на подобни стажове на разменни начала, тъй като ловешки ученици стажуват в  Лавал.

Община Ловеч, пресцентър

14.03.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч