Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Столетникът Марин Нейков бе поздравен от кмета на Ловеч Корнелия Маринова

СÑолеÑникÑÑ ÐаÑин Ðейков бе поздÑавен Ð¾Ñ ÐºÐ¼ÐµÑа на ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова

По повод стогодишния юбилей на Марин Русанов Нейков кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети днес ловчалията у дома му и го поздрави. Връчи му кошница с плодове и лакомства, както и поздравителен адрес. Корнелия Маринова изрази задоволство от добрата кондиция на столетника и му припомни, че преди пет години са се виждали. Бай Марин отвърна, че е „навършил първите си сто години и започва нови“. За него се грижат синът Огнян и дъщерята Росица, има и двама внуци. През 2022 се е родил и правнукът Боян, което е голяма радост във фамилията. „Благодаря Ви  за труда и усилията, за патриотизма и самоотверженост през Вашия дълъг жизнен път. Бъдете още дълго време жив и здрав и да се виждаме по-често“, обърна се кметът към домакина.

Столетникът е роден на 14 юни 1922 г. Има чин поручик (старши лейтенант) от запаса. Участвал е във Втората световна война, на 22 години е ръководил взвод. През  1944 г. е участвал в настъплението към град Печ, Унгария. После е учител  на много места - от Медковец през Тръстеник до Ловеч. Работил е и като стругар в „Елпром“, после в „Материално снабдяването“ и „Миролюбец“.

Днес вече нямам връстници, шегува се той.

Ветеранът е получил поздравления  от Областния съвет на СВВБ – Ловеч, от Централния съвет на ветераните на войните в София и др.  Министърът на отбраната Драгомир Заков го е наградил с плакет „Свети Георги“ по повод стогодишнината.

Община Ловеч, пресцентър

15.06. 2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия