Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Своите традиционни празници отбелязаха в събота селата Умаревци и Дренов

СвоиÑе ÑÑадиÑионни пÑазниÑи  оÑбелÑзаÑа в ÑÑбоÑа ÑелаÑа УмаÑевÑи и ÐÑенов

Своите традиционни празници  отбелязаха в събота селата Умаревци и Дренов, община Ловеч. Гост и на двете населени места беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи тържествени адреси на местните кметове.

Кметът на Умаревци Виктория Маринова, облечена в национална носия, посрещна гостите. Тя получи от Корнелия Маринова поздравителен адрес, в който се казва:

„Обнадеждаващ е фактът, че младите хора успяха да възстановят една позабравена традиция в Умаревци и да я върнат към нов живот. На този ден традицията повелява да загърбим различията и противоречията и да седнем на една трапеза, защото няма нищо по-хубаво нещо от задружността.“  Корнелия Маринова увери присъстващите, че ръководството на Община Ловеч има за цел да развива традиции, да създава условия за качествен и живот, да гради едно по-добро бъдеще.

Общинският съветник Йовка Тодорова също поздрави жителите и гостите на Умаревци, а отец Любомир Казашки отслужи водосвет и освети курбана. След това той благослови и новата детска площадка, изградена по проект със средства от ПУДООС.

В празника в Дренов, освен кметът Корнелия Маринова, участие взе и заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, който също поздрави присъстващите на площада. Кметският наместник на селото Светлана Недялкова  посрещна и общинските съветници Росица Маринова и Йовка Тодорова.

„Истинската  слава на Дренов идва от трудолюбивите  хора, които обичат своя род и родина и се отличават с толерантност и твърдост“, се казва в поздравителния адрес на Община Ловеч.

И на двата празника  имаше музикални програми с участието на самодейни колективи от селата и от Ловеч.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч