Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Тържественото запалване на светлините на Коледната елха ще е на 6 декември

ТÑÑжеÑÑвеноÑо запалване на ÑвеÑлиниÑе на ÐоледнаÑа елÑа Ñе е на 6 декемвÑи

На 06.12.2016 г. /вторник/ в Ловеч тържествено ще грейнат светлините на Коледната елха пред Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“.

Празничната програма пред Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще започне в 17.30 часа. В нея ще участват децата от Вокална група „Сладкопойна чучулига“, Балет „Ралица“, Детски танцов състав „Елит“ към НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“, Детски танцов състав при ЦПЛР – ОДК и актьорите от Кукления театър при Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“

На тържеството ще бъдат връчени наградите на участниците в конкурса за украса на коледна елха от ловешките училища, който ще се проведе в същия ден (6 декември) пред Катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, преди концертната програма.

В празничната надпревара могат да участват отбори от училищата, включващи  ученици от І до ІV клас. Община Ловеч осигурява коледното дръвче. Отборите сами подготвят своята украса и аранжират елхата. 

Същата вечер в театъра ще има концерт на групата „Мастило“. Билети ще се продават в Туристически информационен център – Ловеч, на Покрит мост.

Празничната вечер ще завърши със заря над града.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч