Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Участниците в 19-ия национален пленер по живопис „Синя зона“ показаха работите си от Ловеч в изложба

УÑаÑÑниÑиÑе в 19-Ð¸Ñ Ð½Ð°Ñионален Ð¿Ð»ÐµÐ½ÐµÑ Ð¿Ð¾ Ð¶Ð¸Ð²Ð¾Ð¿Ð¸Ñ âÐ¡Ð¸Ð½Ñ Ð·Ð¾Ð½Ð°â показаÑа ÑабоÑиÑе Ñи Ð¾Ñ ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð² изложба

Участниците в националния пленер по живопис за художници с физически увреждания „Синя зона“ показаха работите си от Ловеч в изложба. Тя бе открита днес от кмета Страцимир Петков, който изрази удовлетворение, че вижда в картините своя град и благодари на авторите, че „оставят по нещо от сърцето, чувствата и разума си“. „На всеки кмет му е приятно да продължи традиция, която има устойчивост, и Община Ловеч и занапред ще подпомага тази ваша инициатива“, изтъкна Петков.

Ловеч за 19-и път бе домакин на единствения по рода си в страната национален пленер по живопис за художници с физически увреждания, провел се от 6 до 11 юни. Проявата е организирана от сдружение „Синя зона” в партньорство с Ловчанско читалище „Наука - 1870 г.” и с финансовата подкрепа на Община Ловеч чрез културния календар за 2024 г.

В пленера се включиха Жоржета Тодорова, Николай Ханзъров, Паола Стоева, Петкан Наков, Васил Василев, Даниел Йорданов – Алберчи, Тихомир Витков и Иван Христов, Цветелина Цонева, които подредиха в изложбата по две свои живописни творби с впечатления от Ловеч. 10 от картините стават собственост на Община Ловеч. Останалите може да бъдат откупени.

Всички работи може да бъдат видени до края на месеца в камерната зала на Ловчанското читалище.

Досега в пленера „Синя зона“ ловешката тематика в годините са показали 40 автори.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч