Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Ученикът Трифон Попов от ПЕГ ”Екзарх Йосиф I” пак представи достойно Ловеч в състезание по химия

В престижно  състезание по химия в Панагюрище ученикът Трифон Попов от 12 а клас на ПЕГ ”Екзарх Йосиф I” за пореден път достойно представи област Ловеч. Знанията и компетентностите на Трифон в областта на химията са оценени с общ брой точки 92 и оценка – Отличен (6,00).

Оценката се признава за резултат от конкурсен изпит по химия за специалност – фармация в СУ”Свети  Климент Охридски”.

Ръководител на ученика е Виолетка Минкова Нетова – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПЕГ”Екзарх Йосиф I”, гр. Ловеч.

21-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда ”Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап” се проведе от 12.04.2019 г. до 14.04.2019г. в СУ ”Нешо Бончев”  в Панагюрище. Състезанието се състои от тест, включващ 50 задачи, разпределени в две части. Част I включва 40 задачи с избираем отговор. Част II съдържа 10 задачи със свободен отговор.   В надпреварата сили мериха над 140 ученици от цяла България. Националното състезание предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазване на околната среда.