Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Ученици гледаха постановка за последните дни на Васил Левски

УÑениÑи гледаÑа поÑÑановка за поÑледниÑе дни на ÐаÑил ÐевÑки

Ученици гледаха на 22 декември театралната постановка „Разпитът“ с участието на Христо Мутафчиев и Веселин Плачков. Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“ и други училища изпълниха залата в Драматичен театър – Ловеч,  за да видят какво се е случило в последните дни от живота на големия българин Васил Левски. Сюжетът е изграден на основата на протоколите от разпита на Апостола пред турския съд. Умело е използвана мултимедия и други ефекти.

"Разпитът" припомня за героизма на Дякона, за неговите смелост и доблест, за националния подвиг и вярата в отечеството, с които всеки българин се гордее.

След представлението актьорите помолиха публиката за едноминутно мълчание в памет на героя - тази година се навършват 144 години от обесването на Апостола на свободата. Самата постановка е посветена на 180 години от рождението на най-свидния български син -Васил Левски.

В началото на представлението кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова във фоайето на театъра разговаря с учениците на тема патриотизъм и любов към родния край. След спектакъла обичаните български актьори получиха по един специален плакет, изработен от Община Ловеч по повод 180-годишнината на Апостола. Отличията бяха връчени от д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм", който подробно обясни всеки един от символите на плакета. 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч