Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Ученици и учители от ПГМЕТ заминават на обучение в Португалия по програма Еразъм+

УÑениÑи и ÑÑиÑели Ð¾Ñ ÐÐÐÐТ Ð·Ð°Ð¼Ð¸Ð½Ð°Ð²Ð°Ñ Ð½Ð° обÑÑение в ÐоÑÑÑÐ³Ð°Ð»Ð¸Ñ Ð¿Ð¾ пÑогÑама ÐÑазÑм+

За поредна година учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника ще имат възможност да надградят знанията си и да усъвършенстват своята професионална подготовка в реална работна среда в европейска държава. С мобилност в Португалия стартира седемгодишният цикъл "Кариерен компас" по програма Еразъм+.

В продължение на 15 дни група от 18 ученици от 10 и 11 клас, заедно с двама ръководители, ще осъществят мобилност в приказния град Брага. Участниците са от специалностите – „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на транспортната техника“ и „Автомобилна мехатроника“.  Партньорите от Брагамоб са осигурили условия за работа в автосервизи и фирми от транспортния сектор. В работната програма са включени и посещения на културни обекти, тематични вечери и традиционни за страната развлечения.

Преди да се осъществи това заминаване възпитаниците на Механото трябваше да се справят с някои предизвикателства.

За да се отсеят най-добрите от всички желаещи, бе проведен подбор в няколко етапа. Освен по документи, участниците преминаха изпит за определяне нивото на професионални знания и владеене на английски език. С всички заявили участие бе проведено интервю пред комисия за проверка на комуникативните умения и мотивация за участие в проекта.

В продължение на няколко месеца с избраните участници бе проведена допълнителна професионална подготовка, културна подготовка и онлайн езикова подготовка. Справили се с всичко това, избраните ученици вече се вълнуват, очаквайки с нетърпение деня на заминаването.

За период от 8 дни в мобилността ще се включат и 6 учители от същото училище. За тях са предвидени работни посещения и наблюдение във фирми и професионални училища, както и културна програма.И двете мобилности се реализират по проект № 2021-1-BG01-KA121-VET-000021168 „Кариерен компас – посока Брага“.

Йонка Джабарска, координатор

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч