Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Брестово, Община Ловеч, отбелязаха 113-годишнина на местното читалище

Ð ÐÑеÑÑово, ÐбÑина ÐовеÑ, оÑбелÑзаÑа 113-годиÑнина на меÑÑноÑо ÑиÑалиÑе

С богата художествена програма на 19 ноември 2022 г. в с. Брестово, Община Ловеч, отбелязаха 113-годишнината на местното читалище. Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, изпрати специален поздравителен адрес до Мая Миленкова, секретар на НЧ „Пробуда—1909 г.“  В него се казва: 

„Имам честта и удоволствието да Ви поздравя от мое име и от името на ръководството на Община Ловеч по повод  празника на читалището. То носи хубавото име „Пробуда“, за да ни напомня, че  човешката природа се нуждае от постоянно пробуждане за красиви мисли и чувства. Повече от век читалището ревниво пази културното наследство и развива многолика дейност.“

В поздравлението се отбелязва успешната дейност на местната общност по проект "Деветашко плато", като в резултат пред читалището бе изграден кът за отдих и игри.

Адресът бе прочетен от д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм". Отличени бяха и местни самодейци със заслуги. Празникът отдаде заслужено признание на всички, които със своя безвъзмезден труд, любов и талант пазят българския дух.

 

Община Ловеч, пресцентър

20.11.2022 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч