Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Деня на Съединението в село Къкрина откриха паметна плоча на загиналите през войните

Ð ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° СÑединениеÑо в Ñело ÐÑкÑина оÑкÑиÑа памеÑна плоÑа на загиналиÑе пÑез войниÑе

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и кметът на село Къкрина Иваничка Станчева откриха на 6 септември, в Деня на Съединението, паметна плоча на загиналите през войните. Събитието събра много жители и гости на площада в ловешкото село.
Заупокойна лития за упокой на душите на загиналите отслужиха Ловчанският митрополит Гавриил и свещеноиконом Любомир Казашки. На събитието присъстваха още Бойко Пъдарски - заместник областен управител на Област Ловеч, старши комисар Милен Маринов, директор на ОДМВР – Ловеч, подполковник Теодоси Томанов – началник на Военно формирование – Ловеч, представители на партии и обществени организации. Венец – гирлянда поднесоха кметът на Ловеч Корнелия Маринова и общинският съветник Росица Маринова, следвани от представители на институции, граждани, деца. Тържеството завърши с програма на местната певческа група.
Изпълнението на мемориала е по проект „Паметна плоча на загиналите във войните от с. Къкрина“ на сдружение за „Заедно за Къкрина“ с председател на УС на Сдружение Марияна Тотева. Финансирането е осъществено по реда на Раздел Първи „Финансиране на инициативи на НПО от Правилника за функциониране на Общински проектен фонд.
Жертвите са дадени през Сръбско-българската война 1885 г., Балканските войни през 1912 – 1913 г. и Първата световна война  1915 – 1918 г. На плочата са изписани общо 37 имена на офицери, подофицери и редници, загинали в трите войни.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч