Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Горно Павликене отбелязаха 100 години от края на Първата световна война

Ð ÐоÑно Ðавликене оÑбелÑзаÑа 100 години Ð¾Ñ ÐºÑÐ°Ñ Ð½Ð° ÐÑÑваÑа ÑвеÑовна война

Признателните жители от с. Горно Павликене, Община Ловеч, на 20.09.2018 год. отбелязаха 100 години от края на Първата световна война. Това стана по инициатива на кметството и читалището.
Във войната от 1914 – 1918 г. много мъже от селото са в състава на 34 пехотен троянски полк, който е включен в Девета плевенска дивизия с командир генерал Владимир Вазов. Те участват в легендарната битка при Дойран, в която българските воини  постигнаха най-голямата победа на българската армия.
От 297 души мобилизирани от селото 43-ма останаха мъртви по бойните полета. В тяхна чест на площада е издигнат паметник с имената им, пред който се състоя тържеството.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес, който прочете кметът на селото Тинка Пушкова. Сред гостите бяха и представители на ръководството на съюза на запасните офицери.
Отец Кънчо Кабадийски отслужи молебен за жертвите от войната. Бяха поднесени венци от кметството, читалището и жителите на селото. Всички присъстващи положиха много цветя и с падане на колене и едноминутно мълчание отдадоха своята почит и признателност към жертвите.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч