Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Ловеч наградиха победителите в състезанието „Живот срещу пластмаса – 1:0“

Ð ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð½Ð°Ð³ÑадиÑа победиÑелиÑе в ÑÑÑÑезаниеÑо âÐÐ¸Ð²Ð¾Ñ ÑÑеÑÑ Ð¿Ð»Ð°ÑÑмаÑа â 1:0â

Наградиха победителите в състезанието „Живот срещу пластмаса – 1:0“, това стана в залата на Общинския съвет в Ловеч на 22 декември 2021 г. Наградите връчваха кметът Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов на съответните отбори.

На първо място е отбор „Ековойни“ от ОУ „Христо Никифоров“. Ръководител на участниците в екологичното състезание е Полина Георгиева.

Второто място е за отбор „Млад природозащитник“ от ОУ „Васил Левски“, гр. Ловеч. Ръководител е Красимира Шахънска.

На трето място е отбор „Помощници на природата“ от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Ловеч. Ръководител на отбора е Христалина Недева.

Наградите са ваучери, осигурени от Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово, съфинансиран от Европейската комисия.

„Вие сте много важни за нас, защото ще разчитаме все повече на разделното събиране на отпадъците, които са суровини, а вие вече сте наясно с това, обърна се към участниците кметът Корнелия Маринова.

Екологичното състезание в Ловеч „Живот срещу пластмаса – 1:0“ се провежда в рамките на  кампания „Всички заедно за природата“. Организатори са Европейски център „Европа директно“ – Габрово, при Габровската търговско-промишлена палата, Община Ловеч и Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“.

През есента на 2021 г. в училищата на гр. Ловеч се проведе кампанията „ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЗА ПРИРОДАТА“. Тя имаше за цел да запознае учениците с новата система за събиране на отпадъците в общината, да повиши знанията им за разделно събиране на отпадъците.

Състезанието „Живот срещу пластмаса – 1:0“ дава  възможност на децата да видят, че светът може да съществува и без пластмаса. То включва разработване на идейни проекти за намаляване на еднократната употребата на пластмаси в домакинствата.

Община Ловеч, пресцентър

22.12.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч