Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Ловеч проведоха мероприятия за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Ð ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿ÑоведоÑа меÑопÑиÑÑÐ¸Ñ Ð·Ð° СвеÑÐ¾Ð²Ð½Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ½ за вÑзпоменание на жеÑÑвиÑе Ð¾Ñ Ð¿ÑÑноÑÑанÑпоÑÑни пÑоизÑеÑÑвиÑ

Във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – който беше на 21 ноември, в ПГМЕТ – Ловеч, се проведе специално мероприятие. То бе организирано и реализирано съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Ловеч. Тази година мотото бе „Помним, подкрепяме, действаме“. Гости на събитието бяха Венцислав Христов – заместник-кмет на Община Ловеч, и Даниела Данова – секретар на МКБППМН.

Първата част от инициативата бе под формата на състезание, в което участваха четири отбора, включващи ученици от всички специалности и възрастови групи. В първи кръг участниците редиха пъзели, изобразяващи различни пътни знаци. Последва викторина с въпроси, свързани с пътната безопасност и правилата за движение по пътищата. В третия кръг състезателите имаха за задача да откриват различни предмети по демонстрационната площадка, но със симулационни очила. Чрез тях се демонстрира поведението на хората, употребили алкохол и наркотични вещества. Надпреварата завърши с екипна задача, в която съотборниците трябваше да изпишат думата STOP заедно, с един маркер.

Събитието продължи в двора на гимназията, където се проведоха състезания с велосипеди и тротинетки. Участниците бяха предизвикани с различни задачи – за баланс, прецизност, бързина.

Във финалната част от инициативата се включиха дванадесетокласниците, които демонстрираха майсторско управление на МПС.

Победителите от отделните състезания получиха награди под формата на инструменти и велоаксесоари, които им бяха връчени от Венцислав Христов. За вложеното старание и показаните знания и умения всички участници получиха шоколади, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч