Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Ловеч се открива изложбата от националния пленер по живопис „Синя зона“

Ð ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñе оÑкÑива изложбаÑа  Ð¾Ñ Ð½Ð°ÑÐ¸Ð¾Ð½Ð°Ð»Ð½Ð¸Ñ Ð¿Ð»ÐµÐ½ÐµÑ Ð¿Ð¾ Ð¶Ð¸Ð²Ð¾Ð¿Ð¸Ñ âÐ¡Ð¸Ð½Ñ Ð·Ð¾Ð½Ð°â

На 5 юли 2018 г., четвъртък, в Ловеч се открива изложбата от „Национален пленер по живопис за художници с физически увреждания „Синя зона“  - 2018 г. Събитието за първи година се провежда в Старата градска баня „Дели Хамам“, началото е от 17.30 часа. Самата уникална постройка е главна тема, по която художниците рисуваха  по време на изявата, започнала на 30 юни.

Единственият по рода си в страната национален пленер се провежда за 14-и пореден път. Той събира десет художници с физически увреждания и се организира от сдружение „Синя зона” в партньорство с Ловчанско читалище „Наука-1870 г.” и с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

Изложбата представя творби на Жоржета Тодорова, Никола Русев,  Петкан Наков, Паола Стоева, Васко Василев, Миню Бонев, Тихомир Витков, Иван Велчев – Йово,  Надежда Белева и Цвета Апостолова. Художниците са от различни населени места, като Велико Търново, София, Ловеч, Габрово, Търговище и село Терзийско. По традиция всеки творец дарява по една своя творба на Община Ловеч.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч