Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Ловеч стартира първата Детска полицейска академия в частно училище

Ð ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑаÑÑиÑа пÑÑваÑа ÐеÑÑка полиÑейÑка Ð°ÐºÐ°Ð´ÐµÐ¼Ð¸Ñ Ð² ÑаÑÑно ÑÑилиÑе

С полагане на клетва на 28 септември 2022 г. в Ловеч бе открита първата Детска полицейска академия в частно училище. Това стана в двора на  Частното начално училище "Св. Седмочисленици" в присъствието на официални гости. С клетвата доброволците обещават да спазват Етичния кодекс на Националната програма  „Детска полицейска академия“, като научат и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията.

Да поздравят децата с хубавата инициатива дойдоха зам.-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, областният управител инж. Светослав Славчев, главен инспектор Златин Михайлов- началник на РУ на МВР -Ловеч и др. Ловчанският митрополит Гавриил раздаде на децата иконка с образа на Иисус Христос като дете, после благослови доброволците, които са от всичките класове на училището.

Главен инспектор Златин Михайлов и преподавателката Поляна Петрова, председател на църковното настоятелство, подписаха декларация за партньорство между РУ на полицията и училището. Децата ще получават полезни знания от представители на полицията, пожарната и БЧК за своята безопасност. Те ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване на здравето и живота им, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата. B пpoгpaмaта има чacoвe пo бeзoпacнo пoвeдeниe нa пътя, ĸypc пo личнa зaщитa, ĸpиминaлиcтиĸa и др. Предишните години имаше Детски полицейски управления в СУ „Тодор Кирков“ и ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър

28.09.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия