Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

В Малиново, община Ловеч, отбелязаха Светлий понеделник

В Малиново, община Ловеч, отбелязаха  Светлий понеделник

Млади и стари се хванаха на празнично хоро в центъра на село Малиново, община Ловеч, за да отбележат  Светлий понеделник, денят след Великден. Празникът бе организиран от кметството и местното читалище „Събуждане – 1927 г.“ След като миналата година събитието бе отложено заради пандемията, тази година се провежда за пети път. Това стана на открито при спазване на санитарните мерки.
Интерес предизвикаха изложените на площада козунаци и боядисани яйца, както и изнесената художествена програма. Изявиха се певческата група от селото, както и Танцова формация "Балкански огън" към НЧ "Бяла Анаста 2016"-Ловеч, народната певица Латинка Петрова и Фолклорен танцов ансамбъл "Магия" - Ловеч. 
Гост на празника бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която благодари за поканата  да е част от отбелязването на този светъл празник. Тя припомни, че преди дни е присъствала и на мюсюлмански празник в Малиново. „Това разнообразие от празници сплотява хората и по този начин изграждаме една общност, за да сме заедно в делник и празник, да преодоляваме трудностите и да изграждаме по-хубав живот. Пожелавам ви здраве и благоденствие!“, обърна се към хората кметът Корнелия Маринова.
Местният кмет Ибрахим Абдиев също поздрави  жителите и отбеляза, че се радва да посрещне толкова гости.  На всички присъстващи бяха раздадени козунаци и боядисани яйца.  Празникът продължи с всеобщо веселие до късно следобед.


Община Ловеч, пресцентър
03.05.2021 г.

Връзка към http://www.lovech.bg/bg/obshtinsko-radio-lovech
Връзка към http://www.lovech.bg/bg/natsionalna-programa-za-energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi
Връзка към http://www.solvit.government.bg
Връзка към https://www.eufunds.bg/index.php/bg/
Връзка към /bg/energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi