Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Община Ловеч представиха бизнес обучение без откъсване от производството, предлагано от ТУ – Габрово в местния колеж

Ð ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿ÑедÑÑавиÑа Ð±Ð¸Ð·Ð½ÐµÑ Ð¾Ð±ÑÑение без оÑкÑÑване Ð¾Ñ Ð¿ÑоизводÑÑвоÑо, пÑедлагано Ð¾Ñ Ð¢Ð£ â ÐабÑово в меÑÑÐ½Ð¸Ñ ÐºÐ¾Ð»ÐµÐ¶

Нова форма на бизнес-ориентирано обучение без откъсване от производството представиха на 11 декември в Ловеч ръководството на Техническия университет – Габрово и на Техническия  колеж – Ловеч. На срещата, чийто домакин бе Община Ловеч в лицето на заместник-кмета Венцислав Христов, дойдоха ректорът на ТУ проф. дтн Райчо Иларионов, зам.-ректорът проф.д-р Анатолий Александров, както и директорът на колежа доц. д-р инж. Пенчо К. Пенчев.  Те разказаха пред представителите на големите структуроопределящи фирми от Ловеч и Троян, както и на три работодателски организации, подробности за този нов вид обучение.

Става дума за професионално бакалавърско обучение за четири години, всяка вечер от 17.00 часа до 20.00 часа, без неделя, в периода октомври – юни. Обучението ще е в базата на колежа в Ловеч, като цената на семестъра е на поносима цена. Предимството за участниците е, че не се налага да се прекъсват трудовите отношения с бизнеса.  Част от обучението (практиката) ще се извършва в самото предприятие, по-голямата част от лекциите - в колежа в Ловеч и само една част в лабораториите на университета в Габрово, обясни проф. Райчо Иларионов. Всички лекции ще могат да бъдат теглени и от интернет.

След дискусията представителите на бизнеса заявиха готовност да подкрепят идеята и още през януари да се направят срещи по фирмите за уточняване възможността за сформиране на групи за изнесено обучение. 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч