Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Община Ловеч започна раздаването на финансова помощ на гражданите от Украйна

Ð ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð°Ð¿Ð¾Ñна ÑаздаванеÑо на ÑинанÑова Ð¿Ð¾Ð¼Ð¾Ñ Ð½Ð° гÑажданиÑе Ð¾Ñ Ð£ÐºÑайна

В Община Ловеч започна раздаването на финансова помощ на гражданите от Украйна, които са настанени в Ловеч и отговарят на условието да не са настанени в категоризирани места за настаняване (хотели, къщи за гости) и да имат не по-малко от десет дни престой в Ловеч. По списък това са 19 човека, повечето са придружени с деца. Изплащат се по 250 лева на член от семейство. Това са средства, събрани  по банковата сметка на общината за набиране на средства в помощ на пострадалите от войната в Украйна. Средствата са постъпили главно чрез съдействието на Патрик Мусе от фондация „Доверие - България“.

Сред първите, които днес получиха средства, бяха Олена и Марта Комисарови (на снимката), които се грижат за три деца. Парите ще ни помогнат главно за изхранване, защото нашите средства от Украйна свършиха, сподели Марта.

Раздаването ще продължи докато всички от списъка получат средствата.

Припомняме, че на 13 април т. г. имаше среща между кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и украински граждани, настанени в града. В разговора участваха Весела Цанкова от сдружение „Граждански инициативи“ и представители на дирекция „Бюро по труда“. Тогава бяха планирани последващите инициатива в помощ на бежанците, част от които вече са в действие.

 Община Ловеч, пресцентър

27.04. 2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч