Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В село Деветаки готвят Илинденски събор в събота

Ð Ñело ÐевеÑаки гоÑвÑÑ ÐлинденÑки ÑÑÐ±Ð¾Ñ Ð² ÑÑбоÑа

Село Деветаки, община Ловеч,  отново събира приятели от близо и далеч за станалия  вече традиция събор по Илинден. Той ще се проведе на 22 юли 2023 г., събота,  от 12 часа, съобщават организаторите.

Съборът се организира от местното читалище и кметството на Деветаки, както и от многобройни доброволци, които с желание се включват в подготовката и облагородяването на центъра.

Съборът е възроден преди осем година от читалището и инициативи жители, както и с подкрепата на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Инициативата сплотява читалищната общност и популяризира местния фолклор.

Тази година гости ще бъдат певчески групи от селата Умаревци и Дойренци. Доброто  партньорство и подкрепата на Община Ловеч, чрез спечелените проекти и участието в различни инициативи – всичко това прави Деветаки все по-привлекателна дестинация за туристи от близо и далеч.

Идеята на читалището и кметски наместник е да имат привлекателно село със забавни традиции и обичаи, което личи и с новата аранжировка с предмети от бита в центъра и в двата парка на селото. (Виж снимките)

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч