Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Световния ден на ходенето в Ловеч участваха близо 150 ентусиасти

Ð  СвеÑÐ¾Ð²Ð½Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ½ на ÑоденеÑо в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑаÑÑваÑа близо 150 енÑÑÑиаÑÑи

Близо 150 ентусиасти участваха на 30 септември 2017 година на алея „Баш Бунар“  в Ловеч, където се проведе спортно събитие, посветено на Световния ден на ходенето. Маршрутът беше от началото на алеята до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка.

На всички участници бяха раздадени талони, с които  всеки проходил разстоянието взе участие в томбола с много награди, осигурени от   Община Ловеч, РЗИ – Ловеч, Областен информационен център - Ловеч, и „Еко мисия 21 век“ – Ловеч

Впечатляващо беше това, че по-голяма част от участниците бяха деца и млади хора. Но по маршрута по емблематичната алея „Баш бунар” минаха хора от различни възрасти. Най-малкият бе на 4 години, а най-възрастният на 72. Сред участниците личаха и неколцина ученици от Франция, които в момента гостуват на връстниците си от ловешката Езикова гимназия. Най-много емоции пък предизвика томболата, в която организаторите раздадоха стотина награди – шапки, фланелки, рекламни материали и др. Доброволци на „Екомисия 21 век” на свой ред проведоха и викторина, а въпросите бе подготвила младата италианка Франческа, която е в Ловеч като участник в международен проект.

Спортното събитие бе част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население. Инициативата е международна в рамките на програмата „Спорт за всеки“.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч